Kawa Zestaw – 4 x 250g
Kolumbia Supremo | Brazylia Santos 17/18 | Peru HB Organico | Meksyk Maragogype EKO
Termin realizacji zamówienia: 1-2 dni robocze
Kawa Arabika Kolumbia Supremo
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Antioquia-Medellin
Wysokość upraw: 1450 – 1630 m n.p.m.
Metoda obróbki: na mokro
Stopień wypalenia: średni
Intensywność smaku: średnia
Kwasowość: niska
Profil smakowy: nuty owocowe, orzech, czekolada
Data palenia: nie starsza niż 3 dni od zamówienia
To jedna z najsłynniejszych kaw świata, która jest dobrze znana ze swojej wysokiej jakości. Oznaczenie Supremo odnosi się do najlepszej jakości ziarna. Uprawiana w rejonach górskich na wysokości od 1450 do 1630 m n.p.m., ręcznie zbierana, przetwarzana metodą mytą. Kolumbia Supremo to kawa o intensywnym aromacie, niskiej kwasowości z akcentem słodkich nut owoców, orzechów i czekolady.
Kawa Arabika Brazylia Santos 17/18
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Sao Paulo, Mogiana
Wysokość upraw: 800-1300 m.n.p.m.
Metoda obróbki: na sucho
Stopień wypalenia: średni
Intensywność smaku: średnia
Kwasowość: niska
Profil smakowy: nuty czekolady, słodyczy i orzechów
Data palenia: nie starsza niż 3 dni od zamówienia
To popularna odmiana kawy pochodząca z kraju będącego największym producentem kawy na świecie. Ta brazylijska kawa słynie ze swojej łagodności zrównoważonego smaku z nutami czekoladowo-orzechowymi i niskiej kwasowości. Przetwarzana na sucho w kontakcie ze słodkim miąższem nadającym jej lekko słodkawego aromatu uznawana za jedną z najlepszych brazylijskich kaw, doceniana przez swoich miłośników na całym świecie.
Kawa Arabika Peru HB Organico
Kraj pochodzenia: Peru
Region: Chanchamayo
Wysokość upraw: 1200 – 1350 m. n.p.m.
Metoda obróbki: na mokro
Stopień wypalenia: średni
Intensywność smaku: średnia
Kwasowość: niska
Profil smakowy: nuty orzechowo-czekoladowe, karmel
Data palenia: nie starsza niż 3 dni od zamówienia
Rośnie na wysokości pomiędzy 1200 – 1350 m. n.p.m. Gospodarstwa należą do drobnych producentów z mniej niż dwoma hektarami ziemi. Peru HB jest uprawiana w zacienionych miejscach, na dużych wysokościach, w celu wytworzenia gęstszego i bardziej złożonego w smaku ziarna, dzięki powolnemu procesowi dojrzewania. Plantacje utrzymywane z pełnym zachowaniem zrównoważonych praktyk rolniczych i naturalnych nawozów, praktycznie bez użycia maszyn.
Kawa Arabika Meksyk Maragogype EKO
Kraj pochodzenia: Meksyk
Region: Chiapas
Wysokość upraw: 900-1100 m.n.p.
Metoda obróbki: na mokro
Stopień wypalenia: średni
Intensywność smaku: średnia
Kwasowość: niska
Profil smakowy: miód, wanilia, winogrono
Data palenia: nie starsza niż 3 dni od zamówienia
Niezwykła kawa, jedna z najszlachetniejszych odmian kawy arabika pochodząca z meksykańskiego regionu Chiapas. Charakteryzująca się dużym rozmiarem ziarna, dochodzącym nawet do 2 cm dostarczających wielu doznań smakowych. Meksyk Maragogype to wspaniałe połączenie delikatności i słodyczy, wypełniona subtelnym smakiem miodowo-waniliowym z dopełnieniem winogrono. To kawa idealna dla tych, co cenią sobie w kawie łagodność połączoną z długim wyrazistym smakiem oraz niską kwasowością.